Thursday, May 5

Karštos šaltos salotos

Kartais noriu kazko kito, naujo, neragauto. Taciau nemegstu tailandietisku, kinietisku virtuviu, nezinau ka gaminti su kokosu pienu ar lotoso ziedais. Praeita savaite sveciuose turejau drauge, kuri atsinese salotu su kinietiskais noodlais :D Nesivadina man jie makaronai, nes tokie nevisai makaroniski. As adaptavau, padariau su bulgar kruopom. Buvo skanu karstos, paskui buvo skanu atvesusios.


Atrodo taip:

Reikes:
Didesnio puodelio bulgar kruopu
Puses saldzios raudonos paprikos
2-3 mazyciu morku ar 1 vidutines
5 plonu  virto kumpiuko/file/vistos riekeliu, kad is viso gautusi mazas kavos puodukas supjaustytos mesytes
Sojos padazo, ziupsnelio cukraus, puses citrinos sulciu, druskos, aliejaus kepimui.

Eiga:
Esme tokia. Kruopas uzsimerkti saltam vandeni bent 30 min pries. Tada viska susipjaustyti, morkas geriausia su kokia senoviska arba mandra nauja tarka sutarkuoti plonais siaudeliais. Paprika taip pat. Tada i ikaitinta keptuve, sauksta aliejaus ir ant karstos ugnies pakepinam - morkas, veliau sumetam mesyte, veliau paprika, tada viska pasudom, pacukrinam, apslakstom sojos padazu. As isemiau ir sudejau i inda, o i ta pacia keptuve supyliau nusunktas isbrinkusias bulgar kruopas. Jas vel uzkaitinu, paslakstau aliejum, druska, ir truputi pakepinus ir nugaravus skysciui verciu i inda su darzovem. Viska ismaisau, spaudziu citrinos ir ragauju. Jei kazko truksta, imaisom. Skanu prideti smulkintu svieziu petrazoliu ir metos. 


No comments:

Post a Comment