Wednesday, May 4

Jogurtinis torčiukas

Labai lengvas kremas, purus biskvitas, nesaldziu tortuku megejams. Negaliu vadinti tikru tortu, nes ka cia, tik is vieno biskvito :) Uzmanymas buvo kitoks, bet kaip jau gavos, taip :)


Biskvitas nuziuretas is AJ jogurtinio torto (AJ tortas). Jei kepsite mazoje formoje kaip siulo AJ, tai iseis storesnis biskvitas, tada galima ji padalinti ir daryti tikresni, jau toki daugiasluoksni torta. Mano forma buvo didele, tad as iskepusio biskvito nebedalinau. 

Kremas mano improvizacija :) O papuosimui panaudojau imbieriniu sausaineliu trupinius. Tiesiog sutryniau su blenderiu ir gavos tokie smulkus kaip miltai. Kadangi tortas toks svelnus ir truputi su rugstele, man atrodo, kad saldus ir ryskaus skonio imbierinuku trupiniai puiki atsvara. 

Kremas:
500 ml vanilinio jogurto
2 laksteliai zele
Vaniles
Maskarpones 250 ml
Cukraus pudros 3 v.s
Puses citrinos sulciu
Vysniu kompoto (ir paciu uogu is jo) mazos skardines

Jogurta palaikom kambario temperaturoje, kad veliau imaisant i ji istirpinta zele, jos nesutrauktu.  Zele lakstelius ismirkom pagal instrukcijas saltam vandeny (20 min)., tada nuvarvinam taip truputi suspausdami delnu ir istirpinam pasildytoje puseje stiklines kompoto/sirupo, kas lieka nuo vysniu t.y.. Kai pravesta, po sauksta ar plona srovele pilam i jogurta ir maisom. Paragaujam, jei truksta cukraus, imaisom sauksta pudros. Dedam vesiai. Maskarpone ismaisom su citrinos sultim ir pudra. Tada letai imaisom i jogurta su zele. 
Atvesusi biskvita sulaistome likusiu vysniu kompotu. Tada ant biskvito (isardomoje TORTO FORMOJE - cia man kaip nepatyrusiai seimininkei niekas niekada nesake, kad tortai sutepami isardomoje formoje, tai as sakau tokioms pacioms kaip as) pilam puse kremo, apdeliojam nuvarvintom vysniom, dedam kita dali kremo, islyginam. Puosiam trupiniais, sokolado drozlem, rozem ir tt. Dedam nakciai i saldytuva sustingti , o ryte skubam ragauti :) Tikrai gaivus ir lengvas. 

No comments:

Post a Comment