Thursday, May 5

Keptas sūrio/varškės pyragas su mėlynėm ir jogurtu

Lengvas, nes su neriebia varske, mazytis, produktai skirti 18 cm sumustiniu formai, nera baisiai kaloringas :)


Reikia:
175 g neriebios pertrintos varskes, varskes surio ar desrtines varskes
150 g neriebaus jogurto
1 v. saukstas miltu
25 g smulkaus auksinio cukraus
1 kiausinis
1 kiausinio baltymas
1 citrinos zievele ir sultys
200 g svieziu ar saldytu minkstu (melynes, gervuoges, avietes tinka) uogu.  Jei naudosite is skardines, gerai nuvarvinkite. 

Eiga:
Jei varske pertrinta ir be gumuliuku, tai ja sumaisom su kiausiniais, jogurtu, cukrum. Suberiam miltus, citrinos zievele, sultis. Ismaisom viska iki vientisos mases, suberiam uogas, kelias pasiliekam puosimui. Kepimo formos dugna isklojam popierium. Kepam 180 C orkaiteje (dedam jau i ikaitinta) 30-35 min. Iskepta dar paliekam 30 min orkaiteje. Tiekam siltoj lekstej, valgom taip pat silta, nors man skanus ir atsales :)


1 comment:

  1. Pradėjau maišyti tešlą (nes labai jau seilę varvinančiai šis kepinys atrodo fotografijoje), ir iškilo man klausimas: o jogurtas natūralus ar desertinis (saldintas)?
    Cukraus pagal receptą dedasi gan nedaug, tai, musiau, saldus jogurtas turėtų tikti...?

    Sigutė

    ReplyDelete