Saturday, April 30

Tobuli keksiukai

Tobuli, nes tobulai dregni, neperkepe, nesudziuve, minksti ir kvapnus. Jei norite tokiu oranziniu kaip manieji, reikia naudoti kaimiskus kiausinius. As tokiu Londone gauti negaliu, bet radau atitikmeni -  princo Charlzo kuruojama Dutchy Originals linija - free range organic kiausiniai.


12 keksiuku iseis is:

226 g silto sviesto
226 g auksinio smulkaus cukraus
4 naminiu kiausiniu
226 g savaime kylanciu miltu 
4 dideliu saukstu riebios grietineles arba riebaus jogurto (jei neturiu nieko, dedu kondensuoto pieno)
ech ir vaniles :)

Sviesta istrinti su cukrum iki purumo. Paskui iplakti po kiausini. Galiausiai isijoti miltus ir grietinele. Idealiausias variantas, kai leidziama teslai isbrinkti per nakti. Bet galima kepti ir iskarto. Kepu 180-190 C orkaiteje, kol graziai pagelsta, berods, apie 20 minuciu. Labai skanu, jei virsu pabarstau dziuvesiais ir cinamonu. Galima i vidu ideti uogienes sauksteli, irgi skanu :)


Pamirsau parasyti, kad noredama iskepti keksiukus, kurie paskui puosiami (cupcakes), i formele dedu vos sauksta teslos. O noredama iskepti keksiukus su kepurele (muffins), formeles uzpildau mazdaug 3/4. 



4 comments:

  1. oooo.. šituos įtraukiu į artimiausių kepinių sąrašą. Kaip tik niekaip nerandu Tobulo keksiukų recepto. Ačiū!

    ReplyDelete
  2. oo tai i sveikata :) tikiuosi, kad nenuvils!

    ReplyDelete
  3. O kas tie savaime kylantys miltai?

    ReplyDelete
  4. patys skaniausi, nerealiausi keksiukai. kepu jau trys metai ir visi giria. Ačiū už tokį gerą receptą

    ReplyDelete