Tuesday, March 22

Mano mažoji vis didesnė

Neįtikėtina, kad mano varliukui jau ketveri. 

Kepimais užsiėmėm jau nuo sekmadienio ir baigiau vakar nakčia. Reikėjo torto i darželį, mažučių torčiukų namie ir greičiausiai dar reikės jų savaitgaliui. 

Būtinai turiu pasidalinti tobulų vanilinių keksiuku receptu, bet neturiu ju nuotraukų be kremų, tad truputį pakentėsiu. 

O dabar reikia išduoti tobulą šokoladinį kremą pyragėliams. Man jis taip patiko - nei per saldus, nei per sunkus. Toks, tobulai kreminis, pūrus, bet va ne grynas šokoladas ir tuo puikiai jį pakeičia. Pagalvojau, kad labai tiktų puošti šokoladinį tortą, kai norisi kažko šokoladinio, bet neužtenka glajaus. Na o gražumai ir raitymai pagal sugebėjimus ir įdirbį :) Manieji šlubuojantys, bet užsiimti tikrai smagu :)

Šokoladinis kremas

Reikia:
6 šaukštų minkšto nesūdyto sviesto
6 šaukštų nesaldintos kakavos
2 3/4 puodukų cukraus pudros
5 šaukštų kondensuoto pieno
2-3 šaukštų paprasto šalto pieno

Eiga paprasta:
Pudra išsijojam su kakava į indą. Į minkštą truputį išsuktą sviestą po truputį beriam kakavos ir pudros mišinį. Atsargiai maišom, nes jau dulka tai oi oi. Į masę supilam kondensuotą ir paprastą pieną paeiliui ir vis maišom. Išsukam ranka - geriausia mentele arba mediniu šaukštu. Krečiam į konditerinį švirkštą arba kietą maišiuką su skyle ir raitom :)






No comments:

Post a Comment