Friday, March 26

Troškinys

Kai dar gyvenau Lietuvoje, darbavausi prie šitų šviežių gėrių atkeliavimo iki Lietuvos prekybos centrų leduotų lentynų. Kažkada nebegalėjau į juos ir jas net žiūrėti. Ne dėl atsivalgymo, o dėl ilgų viršvalandžių...
Šiandien šviežios jūros gėrybės man vėl yra skanu, sveika ir always welcome. 


Paskutiniu atostogų Lietuvoje metu važiavau į svečius aplankyti draugės, su kuria ir darbavomės su tom gėrybėm. Drauge dirba ten pat, tad blatą šviežioms j. gėrybėms irgi turi  :) Vaišino mane tokiu nuostabiu troškiniu, kad aš kaip ir dera po gero baliaus, kitą dieną visąlaik save dar graužiau, kad neprivalgiau to troškinio pakankamai!!!

Labai paprastas, lėkštėje gal kiek nefotogeniškas, bet žiauriai kvapnus ir skanus krevečių troškinys.



Reikia:
Šviežių ir konservuotų luptų pomidorų - kokių 2 stiklinių smulkintų
Didelio pundo lapinių petražolių
2-3 skiltelių česnako
Sviesto, alyvuogių aliejaus
Stiklinės sauso balto vyno
200-300 gr amu luptų virtų krevečių (tinka ir mažiukės, atrodo kitaip, bet skonio negadina) arba daugiau, pagal galimybes
Citrinos sulčių šiek tiek
Pipirų, druskos, galima kokio malto čili vos vos

Užkandai - prancūziškas batonas, sviestas su žolėlėm (galima ir sveikintina homemade)

Keptuvėje pašildom sviesto koki šaukštą su lašu alyvuogių aliejaus. Jame pakepinam susmulkintą česnaką. Jam nespejus sudegti, sumetam krevetes. Pašildom, pavoliojam, barstom prieskoniais. Kai gerai užkaista pilam vyną. Leidus nusigaruot šiek tiek, supilam pomidorus, petražoles. Paragaujam ar nieko netrūksta. Nepamirštam petražolių. Jei reikia, užlašinam citrinos sulčių. Jei noris aštriai - čili.
Per tuos trumpus pasitroškinimo momentus, reiktų pasiruošti batonėlį. Minkštą sviestą sumaišom su žiupsneliu susmulkintų mėgiamų žolelių. Tuo mišiniu užtepam įstrižai įpjautą batoną. Išteptą batoną, vėl uždarom (suglaudžiam puseles), šaunam į įkaitintą orkaitę. Jei orkaitė džiovina, reiktų gal truputį pridengti...

Kai viskas paruošta, išjungiam troškinį, leidžiam jam minutę pailsėti. Paskui pilam į pusgilius dubenis, traukiam šiltą prancūzišką batoną iš orkaitės. Labai skanu, išjudina :)

No comments:

Post a Comment