Thursday, March 25

Pavlova! Vasara vasara, eikš į kiemą

Draugei rasiau recepta, tai tiesiog pakopijuosiu:

''Garsios rusu primabalerinos Pavlovos vardu pavadintas, gaivus, saldus, bet lengvas. Nuostabus vasaros desertas!!!! Pirma karta dariau, dabar zinosiu kas per dalykas :)
 



 
as kepiau is 5 baltymu. sociai uztektu kokiems 4 zmonems su pakartojimais :)
 
tai va is viso reikes:
5 baltymai
kiekvienam po 2 saukstus smulkaus cukraus, is viso 10. bijojau, kad bus per saldu, dejau gal 8.5 kokius realiai :)
1 saukstelis balto vyno acto arba citrinos rugsties ant arbat. saukstelio galo
1 arbatinis saukstelis krakmolo
200-300 ml sviezios riebios saldzios grietineles plakimui
svieziu braskiu dezutes
 
eiga:
labai labai svariai isplauti inda, kuriame plaksi. ir taip pat atsakingai isvalyti mikserio sluoteles. jei bus likes nors koks riebalas, amen, baltymai neiskils. yra man buve taip :/ dar svarbu atsakingai atskirti baltymus nuo tryniu. negalima leisti, kad patektu i busima morenga tryniu. gali ir del to nestandeti plakant.
tai va, paplaki juos ant nedidelio greicio, tada is leto dedi cukru, kitus dalykus ir vis plaki sau. veliau padidini greiti. plaki kol sustandeja taip, kad apvertus bliuda nevarva :)
dedi i skardele kepimui. as tokia spec nusipirkau, kvadratine, negilia ir vienkartine, kuria po to ismesti negaila. jei kokia limpanti, iklok kepimo popieriaus. galima ir torto formoj kepti.
kepi 110-130 C temperaturoj 1-1.5 val. jei idesi i per karsta orkaite, iskils, paruduos ir nebus tasu viduj. paskui isjungi, palieki per nakti vesti. 
dar sako, kad reiktu deti i 150 C ikaintinta ir tada staigiai pazeminti tempa, bet as nebandziau.
ryte plaki grietinele pries tai atsaldzius inda. ziurek nepersistenk, gali isplakti iki sviesto :)
uztepi ant morengo. sudelioji graziai arba belenkaip supjaustytas braskes. viskas!
 


skanaus
 
p.s. zinok paprasta. tik kol aprasiau ilgai. o siaip nesunkiai viskas ten. "


1 comment:

  1. Nom nom nom, kaip aš noriu šito deserto.

    ReplyDelete