Saturday, March 27

Lietuviškai - skarelės, o angliškai sako Cream cheese spirals


Reikia:
 
225g kambario temperatūros sviesto
225g minkšto sūrio (toks be prieskonių, riebus varškinis) arba pertrintos varškės. Aš naudojau Philadelphia sūrį be priedų.
2 šaukstų cukraus
225g miltų
 
Tepimui, kad liptų ir ruduotų:
1 kiaušinis išplaktas su šaukštu vandens
 
Įdarui:
115 g rudo cukraus
1 arb. šaukštelis cinamono
Pora mažų saujelių maltų arba kapotų riešutų. Naudojau maltus migdolus. Turėjau likučius ir tiek. Manau, kad ir tik su cinamonu būtų skanu.
 
Vienam dubeny išplakti el. mikseriu iki purumo sviestą, cukrų ir sūrį. Tada įsijoti miltus, vis pamaišant. Reikia neišsigasti, nes tešla bus panaši į varškėtukų, tai reiškia gana lipni. Paskui išskirti tešlą į 2 rutulius ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 30 min. Tas atšalimas ir padės lengviau ją minkyti...
Per tą laiką, pasiruošiam įdarą, į skardas įtiesiam kepimo popieriaus.
 
Paskui imam vieną rutulį, kitą palikę šaldytuve, kočiojam iš jo apskritimą. Kraštus pasilyginam su uždėta lėkšte. Tą gautą lygų apskritimą su peiliu padalinam į kuo daugiau trikampėlių. Tada jų paviršių patepam kiaušinio ir vandens plakiniu, barstom įdaru. Imam už galų trikampėlius ir suvyniojam. Mazyčiai prancūziški rageliai :)
Dar galima visą apskritimą nepjaustant patepti, apibarstyti ir suvynioti. Tada tiesiog su peiliu ta dešrelę supjaustyti. Gausis kaip mažos cinamoninės bandelės. Galima dėti ploną antrą apskritimą ant jau paruošto ir išspausti formele pageidaujamus sausainėlius.
 
Šauti į 190 C įkaitintą orkaitę, kepti 15-20 minučių kol gražiai paruduos.


 Kitą kartą išmėginsiu su varškės pertepu :)

No comments:

Post a Comment