Sunday, March 28

Sekmadienio pusryčiai


Švelnūs pusryčių blyneliai


Tiesa yra ta, kad prieš 9 mėnesius aš nemokėjau iškepti blyno paprastojo. Bet atsiradus norui, juk viskas įmanoma? Kažkada man atrodė, kad blynas tai - vienas kiaušinis, stiklinė pieno ir daug miltų. Nenuostabu, kad tokie blynai sausi, nearomatingi, o ištraukus iš keptuvės po 5 min. ir nebevalgomi :/ Pššš...
Užteko paskaityti Julios Child rekomendacijas ir paaiškinimus KAIP REIKĖTŲ maišyti tuos prancūziškus (crepes) ir atsirado vietos fantazijai kasdienių blynų recepto paieškoms. 

Taigi, jei norit išsikepti minkštų, švelnių blynelių, griežtai rekomendacijų laikytis nereikia, bet šiokių tokių proporcijų - taip. Esmė nepadauginti miltų ir skysčių, nepagailėti kiaušinių ir svarbiausia, jokiu būdu neperkepti. Versti ir traukti blyną lauk dar prieš ateinant jausmui JAU :) Kaip sako Julia Child, vos tik jis atšoka nuo keptuvės kraštų supurčius keptuvę už rankenos. 

Reikia:
4 kiaušiniai, geriausia TIK tryniai
2/3 puodelio pieno
1 puodelis miltų
sviesto arba aliejaus, pora šaukštų

Pertepimui: nutella :)) arba bet kokia skani uogienė, šviežios trintos uogos ir tt.
Pabarstyti: pudros

Išplakti kiaušinius šluotele, sukant ją tarp delnų. Tada palengva, po truputį įsijoti miltus, vis maišant ta pačia šluotele. Tešla gaunasi gana tiršta. Supilam aliejų arba išlyditą sviestą. Paplakam. Galiausiai pilam pieną. Minkštų blynelių tešla gaunasi gana skysta. Idealu būtų leisti tešlai pastovėti bent pusvalandį, leidžiant miltams išbrinkti... Dažniausiai tam kantrybės neužtenka ir iškepa vistiek labai skanūs blynai.

Kepam įkaitintoj mažojoje keptuvėje. Riebalų lašinam tik prieš pirmąjį kepimą. Pilam samtelį tešlos, per kelis kartus nusireguliuosjant kiek, ir ranka pavartom keptuvę kol tešla pasiskirsto tolygiai. Pakepam tik kelias minutes, verčiam. Dar pora minučių ir traukiam vos pageltųsi lauk. Sutepam šokoladu ir sulankstom į trikampėlį.

Skanių pusryčių. 

5 comments:

  1. labai skaniai skamba :)

    ReplyDelete
  2. Niekaip neįsivaizduoju blynų su keturiais kiaušais, bet tiek to, sounds impressive. Looks too. :)

    ReplyDelete
  3. o crepsus tokius slapius ir minkstus megsti? cia kazkas labai panasaus iseina, namu salygom, zinoma :)

    ReplyDelete
  4. nors blynus ir visai neblogus iškepti moku, vistiek ieškau tooobulo crepes recepto. Jaučiu, kad must give it a try :)

    ReplyDelete
  5. Aš gaminu CREPES labai paprastai ir visada tobulai gaunasi.
    Tešlą reikia suplakti iš 2 kiaušinių, 6 šaukštų miltų ir 200g grietinėlės. Suplakus palikti 10min pastovėti, kad išbrinktų. O tada įmaišyti 2 šaukštus cukraus (jei nenorit saldžiai, tai tada dėkit mažiau). Crepes reikia kepti svieste ir labai plonus. Galima kiekvieną blynelį keptuvėje apvertus apšlakstyti apelsinų likeriu. Ir viskas!
    Aš juos dievinu su ledais ir šviežiom uogom (braškėm, mėlynėm, žemuogėm). Išbandykit ir tikrai nenusivilsit ;)

    ReplyDelete