Saturday, January 16

Švediški maltinukai lietuviškai. Valgyti būtinai su spanguolių uogiene :)

Skanu man lietuviški kotletai :D
Šie maltinukai neprastesni. Pirmą kartą paragavau jų IKEA parduotuvės kavinukėje. Pirmus kartus nepatikliai žiūrėjau į spanguolių džemą šalia jų. Saldi uogienė su mėsa? Huh? :/ Tačiau išdrįsus ir paragavus... niekada nesinori valgyti kotletukų be jos!

Reikia:
500 gr faršo;
1 vid. kiaušinis;
Pundelio šviežių petražolių;
1 šaukšto manų kruopų;
Pipirų, druskos;
Aliejaus kepimui
ir žinoma spanguolių uogienės padažo :)



Žiauriai skanu su šviežiom bulvytėm ir spanguolių padažu.














Sumaišom visas dalis dubeny. Užkaičiam bulves.
Įkaitinam riebalus, darom mažyčius rutuliukus ir dedam į karštą keptuvę. Vartom (man patogu žnyplių pagalba), apkepam iš visų įmanomų pusių.
Svarbu nedaryti didelių lietuviškų kotletų, nes nebeliks to apskrudusių mėsos rutulikų (meat balls) žavesio ir skonio :)



1 comment:

  1. nu tiesiog kepėja nuo dievo malonės pasidarei :D

    ReplyDelete