Wednesday, January 13

Makaronai su tunu ir šiltom daržovėm

Visokie pastos variantai yra always welcome :) Žiauriai mėgstu aš juos ir apskritai, pasta bolognese - pirmas improvizuotas patiekalas kažkada dar mokykloje :) Sentimentai, žinote...



Reikia:
Makaronų - 3-4 saujų;
Morkos -1 vidutinė;
Svogūno - pusė galvutės;
Saujos pjaustytų porų;
Alyvuogių aliejaus, sviesto - po porą šaukštų;
Skardinės tuno savo sultyse;
Mažiuko gabaliuko parmezano;
Petražolių mažo punduko;
Šviežiai maltų pipirų, druskos;

Padažui:
Sviesto - 1 šaukšto;
Miltų -1 šaukšto;
Pieno - šlakelio;
Druskos;
Citrinos sulčių kelių lašų.

Taigi.
Šitam patiekalui skaniausia - vamzdeliai.
Užkaičiam kokį turim didžiausią puodą vandens. Makaronams geriausia virti dideliam kiekyje vandens.
Kai užverda, sumetam makaronus, įberiam druskos ir verdam prisukę.

Per ta laiką sutarkuojam morką. Į keptuvę pilam šiek tiek alyvuogių aliejaus, šaukštą sviesto. Sudedam morkas ir labai lėtai kepinam. Smulkiai supjaustom svogūną. Beriam į tą pačią keptuvę ir toliau troškinam. Visas troškinimas turi užtrukti nemažiau 10 min., tada daržovės skaniai suminkštėja ir išskleidžia savo aromatą. Pabaigoj suberiam porus ir trumpai patroškinam, vos keletą minučių, tik kol poras šiek tiek suminkštėja.

Tai va. Trukdo man, tai vis mintis nušoka.

Makaronus verdam atsargiai, kad nepervirtų ir nepavirstų koše. Nupilam per kiaurasamtį ir perpilam vandeniu. Supilam į aukštą dubenį. Užlašinam kelis lašus alyvuogių aliejaus (jei tunas ne savo sultyse, o aliejuje, nereikia), sudedam ištroškintas daržoves, įberiam šviežiai maltų pipirų, dedam tuną iš skardinės (nuspaudę skysčius), užtarkuojam parmezano, kapotų petražolių.

Aš dar dariau baltą padažą šalia...
Tai šaukšte sviesto  pakepinau miltų šaukštą. Tada pyliau šiek tiek pieno ir įtarkavau parmezano. Viską išplakiau metaline šluotele. Pasūdžiau ir įlašinau kelis lašus citrinos sulčių.

Skanu :)

No comments:

Post a Comment