Thursday, December 17

Beveik vaikystės bandelės

Labai labai skanios, naudojau anksčiau minėtą Ievos receptą. Ačiū :) Nors praktiškai čia ta pati mano anksčiau aprašyta kūčiukų mielinė tešla,  skiriasi paruošimo tvarka truputėlį ir gal dėl to gaunasi lengvesnės konsistensijos tešla?





Greitai paruošiamos ir kepa tik 20 minučių :)



Tešlai reikės:
25 g sausų mielių (panaudojau 2*11g);
4 stiklinių miltų; 
1 st. šilto pieno (man prisireikė ~ 2 st); 
0,5 st. (100 g) cukraus; 
25 g sviesto; 
2 kiaušinių trynių (baltymų plakinius panaudojau aptepimui)
žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:

70 g sviesto; 5 v.š. cukraus; 1,5 v.š. cinamono;  (dar įdėjau saują baltų aguonų);
Procesas:

Dubenyje sumaišome sausas mieles, 50 g cukraus, žiupsnelį druskos, 1 st. miltų. Supilame stiklinę šilto pieno ir viską išmaišome, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame 20 min.Suberiame likusius miltus, 25 g sviesto ir du kiaušinių trynius, ištrintus su 50 g cukraus. Užminkome tešlą. Uždengę dubenį 1-2 val. kildiname tešlą. Iškočiojame du kvadrato formos lakštus (maždaug 0,5 cm storio). Minkštą sviestą sumaišome su cukrumi ir cinamonu, tepame mišinį ant lakštų. Suvyniojame lakštus į ritinius ir kiekvieną perpjauname į 6-7 dalis, apiberiame cukrumi, sudedame į skardą ir, palaikę kambario temperatūroje 10 min, kišame į orkaitę. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 min arba kol bandelės paruduos.

2 comments:

  1. :) Smagu, kad tapau įkvėpėja :D O mielinių tešlų variantų yra labai daug, tereik rinktis :) Aš sumiksavau keletą receptų, štai rezultatas :)

    ReplyDelete