Thursday, June 16

Patiunintas klasikinis angliškas torčiukas - Viktorijos sumuštinis :)

Šis tortas  - toks vasaros kasdieninis popietinis :) Turėjo labai didelį pasisekimą jubiliatės darbe :) Lengvas purus biskvitas, gaivus minkšto sūrio, jogurto ir grietinėlės kremas ir žinoma, šviežios uogos!

Klasikinis biskvitas iš BBC Good Food - Classic Victoria Sandwich. Kremas - AJ receptai, Maskarponės sūrio tortas.


Reikia:
Tešlai
200g smulkaus cukraus
200g minkšto sviesto
4 vidutinių kiaušinių
200g kylančių miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų pieno
Kremui:
Gardaus geros kokybės džemo pertepimui
400g minkšto sūrio - geriausia maskarponė. Varškė netinka, per rūgšti ir mažai riebumo. 
300g plakamos grietinėlės
100g natūralaus jogurto
vanilės
160g cukraus pudros
1 citrinos sulčių
30g želatinos (naudojau 3 lapelius)

Eiga:
Šaltam vandeny sudedam mirkti želatiną (pagal instrukcijas ant pakelio). Kiaušinius išplakam su cukrumi, įmaišom minkštą sviestą. Miltus sumaišę su kepimo milteliais įsijojame į tešlą, viską išmaišome iki vienalytės masės. Paskiausiai supilame pieną, tešla patampa tokia drimbanti, truputį korėta. Dalinam į dvi dalis, kepam 18 cm apvalioje skardoje kol gražiai nurus. Temperatūra 160-180C, laikas apie 20 min., bet nepamirštam tikrinti. Iškepusius dedam ant grotelių ir paliekam ramiai atvėsti. 
Kremui vėlgi labai svarbu, kad visi produktai būtų vienos temperatūros. Todėl tiek sūrį, tiek jogurtą prieš gamindami laikom bent porą valandų kambario temperatūroje. Tik plakamąją grietinėlę reikia laikyti šaldytuve, kitaip gali neišsiplakti sėkmingai tobulai. Beje, aš plaku rankomis. Viską :D Grietinėlę taip plakant mažai šansų perplakti iki sviesto... Nuklydau. Taigi minkštą kambario temperatūros sūrį išmaišom su cukraus pudra, citrinos sultim, jogurtu. Į atskirą stiklinę isipilam porą šaukštų grietinėlės (dar neplaktos), ja vos vos pašildom, kad ir mikrobangėje ir joje ištirpinam išbrinkintą (nugrežta) želatiną. Tada visa kita grietinėlę išplakam iki standumo, kol tokios švelnios bangos ima mestis plakant :) tuoj pat ir sustokite, nes toliau bus sviesto gaminimas! Grietinėlė turi likti šiek tiek skysta. Įmaišom grietinėlę į paruoštą jogurto ir maskarponės kremą. Toliau, lėta srovele, maišant supilam ištirpinta želatiną į bendrą kremo masę. Paragaujam, jei skanu, kremas paruoštas ;)
Prieš pjaustant biskvitus, palaikom juos bent 5 min kameroje, kad pjaustant netrupėtų. Išėmę perpjauname pusiau, gaunam 4 lakštus. Kiekvieną jų pertepam braškių ar aviečių džemu, užtepame grietinėlės netaupydami ir nespausdami dedam sekantį lakštą. Ir taip iki viršaus. Patį viršų taip pat aptepame kremu, o ant jo viršaus išdėliojam turimas uogas. 
Jei valgysite namie, tai daugiau nieko kaip ir nereikia. Jei visgi transportuosite, siūlyčiau išbrinkinti dar vieną lapelį želatinos, tada jį ištirpinti šaukšte šilto vandens su trupučiu cukraus ir atsargiai apšlakstyti uogas. Leisti sustingti bent 4 val.

p.s. kitą kartą bandysiu dar vieną eilutę braškių pasluoksniuoti torto viduje.

Skanaus, draugai! 








No comments:

Post a Comment