Wednesday, March 31

Plikytos tešlos pyragas

Pats mėgiamiausias, visų šimtą kartų prašomas pakartoti ir kokio dydžio bebūtų greit išnykstantis iš šaldytuvo lentynos. Labai tinka didelėm šeimos sueigom. 


Reikia:
12 kiaušinių
3 stiklinės vandens
300 g sviesto
300 g miltų

Kremui: 200g maskarponės ir 200g jogurto, citrinos sulčių, cukraus pagal skonį arba tiek pat grietinės, grietinėlės. Kas kam skanu.

Papuošimui: paprasto juodojo šokolado ar glajaus.

Eiga:

Puode užverdam 3 stiklines vandens, jame išlydom sviestą. Kai vanduo užverda, įsijojam miltus ir energingai išmaišom. Maišom ant ugnies tol, kol tešla pasidaro panaši į plasteliną ir ''sušoka'' į vieną guzą :)
Tada leidžiam jai atvėsti ir kaupiam jėgas didžiajam darbui - kiaušinių iplakimui. Juos mušam po vieną, maišom TIK mediniu šaukštu ir po kiekvieno kiaušinio mažiausiai 5 minutes (čia taip liepiama, į laikrodį žiūrėti nebūtina, bet kuo ilgiau, tuo geriau). Kai tešla paruošta pasirenkam ką darysim:
  • pailgus plikytus pyragėlius/kasytes
  • apvalias torto formas
  • kvadratinius lakštus (labai patogu kepti standartinėj stačiakampėje skardoje).
Ką bepasirinksite, tešlos turi užtekti mažiausiai 3 partijoms (kad būtų ką sutepti).
Kepam ant kepimo popieriaus, gerai įkaitintoj orkaitėj kol gražiai paruduoja. Nedarinėkit labai kol kepa, nes sukris. Jei tešla gerai padaryta ir negailėta jėgų išplakant kiaušinius, turi gražiai iškilti, pasidaryti tokia tuščiavidurė ir kone patrigubėti. 

Kol kepa ''padai'', pasiruošiam kremą ir leidžiam jam pravėsti šaldytuve. Nuo citrinos sulčių (jei iš grietinės) kremas turėtų standėti. Kai viskas paruošta, sutepam pravėsusius padus. Puošiam lydytu šokoladu. 



Skaniausias ryte, per naktį išmirkęs ir laikytas šaldytuve!

No comments:

Post a Comment