Wednesday, December 23

Liko tik pora dienų...

Geriu sau karštą vyną beveik pusryčiams (na gerai gerai, bent jau vėlyviems priešpiečiams :P) ir svajoju... Kaip garuos ryt mano Gratin Dauphinois ir kokia lengva ir gaivi bus Fillets de Poissons au Vin Blanc. Haha, beveik liežuvis pinasi... Viskas iš tiesų labai paprasta. Pavarčiau vakar ta Julios knyga, tai pasirodo jokių neįveikiamų užduočių. Jokių nesąmoningų kiekių, egzotinių prieskonių ar priemonių. Visa esmė žinoti kiek laiko, kaip, kokiom proporcijom ir turėti sviesto :))) Skamba kaip pigus juokelis iš filmo (Julie & Julia), bet šventa tiesa! Nėra recepto be sviesto!
Tai va. Apsisprendžiau Kalėdoms a la Julia Child. Kas bus tas bus. Viliuosi, kad tokių paprastų receptų sugadinti neįmanoma, ypač su gerais produktais. Gražių foto turbut padaryti neišeis, tai pasitelkim vaizduote haha.




Taigi kol kas issirinkau:
Gratin Dauphinois (scalloped potatoes au Gratin);
Fillets de Poissons au Vin Blanc (fish fillets poached in White wine);

Crepes Fourres et Flambees (crepes stuffed with Orange Butter and almonds);
Poulet en Cocotte (whole chicken roasted in a Casserole);

ir Napaleons, su Pate feuillette (french puff pastry).

Nu va. Labai simple ane - zuvis, bulves, vista, vynas :D Visas fainumas, kad pagal french cuisine nurodymus, tadtikėsimės ir skonis bus kitoks nei iprastai gaminant.

Viskas. Kuriu šitą įrašą pusę dienos... tai vynas, tai emailai...
Vaikas girdžiu vėl svaigsta apie kelionę į muziejų.

No comments:

Post a Comment