Thursday, December 3

Kūčiukai mieliniai

Na ką. Kepiau kūčiukus ir iš tos pačios tešlos žmogeliukų Bazilei. Pirmą kartą bandžiau pati viena. Kai kurie šiek tiek per daug rusvi haha, nežinojau ar ne žalius ištrauksiu :) Sekantį kartą kepsiu trumpiau. Man rodos, vos 10-12 min prireikia 160-180C temperatūroje. Pasirodo, juos vos parudavusius galima traukti lauk ir skonis nuo to tik gerėja (tiems, kurie mėgsta minkštus) :D
Tešla - tikra mielinė. Reikia laiko jai pakilti. Mano mama tą pačią tešlą panaudoja ir kūčiukams, ir bandelėms su šokoladu ar varške :) Žodžiu, universali mielinė tešla.

REIKIA:
500 g miltų,

250 g pieno,
25 g mielių ,
2 kiaušinių tryniai (galima visai nedėti, bet įdėjus kūčiukai MINKŠTI),
100 g cukraus (galima daugiau - bus saldesni),
100 g margarino ar sviesto,
5 g druskos,
aguonų saujos.

MIELINĖS TEŠLOS GAMINIMAS:
Į dubenį išsijojami miltai. Viduryje padaroma duobutė. Tešlai maišyti skirtas skystis pašildomas, į jį supilamos praskiestos mielės, pamaišoma ir supilama į miltuose padarytą duobutę. Miltų į skystį primaišoma tik tiek, kad viduryje tešla pasidarytų rūgščios grietinės tirš-tumo. Tešla apiberiama šonuose likusiais sausais miltais, uždengiama ir pastatoma kilti, kol ji išsiveržia pro miltus. Per tą laiką ištrinami kiaušiniai su cukrumi, paruošiami riebalai, prieskoniai, skardos. Kai įmaišalas iškyla, į jį sudedami paruošti priedai, tešla vėl minkoma ir kildoma taip pat, kaip paprasta.
Tokiu būdu pyragą galima užmaišyti, išeinant į darbą, ir išsikepti, grįžus iš darbo.







No comments:

Post a Comment