Monday, December 7

Imbierinukai

Pagaliau pagaliau ir aš išbandžiau ir turiu savo imbierinių  sausainių! 

Labai daug darbelio pjaustant formeles, nugarą paskausta kočiojant. Bet kokie jie gražūs ir skanūs... Bežiūrint į pilnus dubenėlius, man jau klojasi vaizdai kaip aš juos gražiai pakuočiau, sudėliočiau į stiklinius indelius, ant kaklelio pakabinčiau dailų aprašą kaip skaniausią juos ragauti ir dovanočiau dovanočiau... Bet šių neužteks! Reikėtų mažiausiai dvigubinti kiekį!



 Seniai, kai Lietuvoj dar nebuvo šitų vakarietiškų madų, tokių imbierinių sausainėlių pirmą kartą paragavau kažkurios komandiruotės metu. Man rodos į Estiją?! :)) Nuo tada buvau pamišusi gerbėja visokių bent kiek panašių prieskoninių sausainėlių. Žinoma, parduotuviniai nei iš tolo neprimena namie keptų.


Receptą skolinausi iš Karinos Geros nuotaikos užrašų. Viską taip ir dariau kaip parašyta :) Šiek tiek jaudinausi, kad recepte nėra kiaušinių (kokie čia sausainiai be kiaušinių :D ), bet veltui. Tešlą per naktį visgi palaikykite (išėmę iš dubens) šaltai, lengviau ir kočiosis, ir sako dėl prieskonių susigulėjimo...




Skanu vieni ir su arbata, pienu.

p.s. Gėda prisipažinti, bet mes prikirtom su kola :D





1 comment: