Atrodo taip:
Reikes:
Didesnio puodelio bulgar kruopu
Puses saldzios raudonos paprikos
2-3 mazyciu morku ar 1 vidutines
5 plonu virto kumpiuko/file/vistos riekeliu, kad is viso gautusi mazas kavos puodukas supjaustytos mesytes
Sojos padazo, ziupsnelio cukraus, puses citrinos sulciu, druskos, aliejaus kepimui.
Eiga:
Esme tokia. Kruopas uzsimerkti saltam vandeni bent 30 min pries. Tada viska susipjaustyti, morkas geriausia su kokia senoviska arba mandra nauja tarka sutarkuoti plonais siaudeliais. Paprika taip pat. Tada i ikaitinta keptuve, sauksta aliejaus ir ant karstos ugnies pakepinam - morkas, veliau sumetam mesyte, veliau paprika, tada viska pasudom, pacukrinam, apslakstom sojos padazu. As isemiau ir sudejau i inda, o i ta pacia keptuve supyliau nusunktas isbrinkusias bulgar kruopas. Jas vel uzkaitinu, paslakstau aliejum, druska, ir truputi pakepinus ir nugaravus skysciui verciu i inda su darzovem. Viska ismaisau, spaudziu citrinos ir ragauju. Jei kazko truksta, imaisom. Skanu prideti smulkintu svieziu petrazoliu ir metos.
No comments:
Post a Comment