Tešla - tikra mielinė. Reikia laiko jai pakilti. Mano mama tą pačią tešlą panaudoja ir kūčiukams, ir bandelėms su šokoladu ar varške :) Žodžiu, universali mielinė tešla.
REIKIA:
500 g miltų,
250 g pieno,
25 g mielių ,
2 kiaušinių tryniai (galima visai nedėti, bet įdėjus kūčiukai MINKŠTI),
100 g cukraus (galima daugiau - bus saldesni),
100 g margarino ar sviesto,
5 g druskos,
aguonų saujos.
MIELINĖS TEŠLOS GAMINIMAS:
Į dubenį išsijojami miltai. Viduryje padaroma duobutė. Tešlai maišyti skirtas skystis pašildomas, į jį supilamos praskiestos mielės, pamaišoma ir supilama į miltuose padarytą duobutę. Miltų į skystį primaišoma tik tiek, kad viduryje tešla pasidarytų rūgščios grietinės tirš-tumo. Tešla apiberiama šonuose likusiais sausais miltais, uždengiama ir pastatoma kilti, kol ji išsiveržia pro miltus. Per tą laiką ištrinami kiaušiniai su cukrumi, paruošiami riebalai, prieskoniai, skardos. Kai įmaišalas iškyla, į jį sudedami paruošti priedai, tešla vėl minkoma ir kildoma taip pat, kaip paprasta.
Tokiu būdu pyragą galima užmaišyti, išeinant į darbą, ir išsikepti, grįžus iš darbo.
No comments:
Post a Comment